11 Westwand

19 augustus 2020

Westwand.
Voor de komende expositie o n l o o k i n g, bij Art gallery 0-68 koos ik voor de westwand om mijn werk te tonen.
De westwand is ruim 15 meter lang, 4.60 meter hoog en heeft 4 ramen van 1.10×1.90m. De op 2.25m hoogte gesitueerde raampartijen zijn behoorlijk beeldbepalend en niet te negeren. Het afgelopen jaar was de westwand op de achtergrond in mijn gedachten tijdens het werk aan een nieuwe reeks wandpanelen en schilderijen waarvan er een aantal op tentoonstelling te zien zullen zijn. Het licht schilderen stond daarbij centraal, ik heb nog nooit zoveel witte verf gebruikt als het laatste jaar. De gedachte dat de westwand de bron toont, immers door de 4 ramen stroomt het licht naar binnen, hield mij bezig. Deze bron is niet te evenaren, maar met inzet van schilderkunstige middelen als gelaagdheid van verf, kwaststreek en kleur mengde ik licht en haar tegenhanger duisternis en zette ze in op de gekaderde ruimte van schilderijen en panelen.
Op een wand in mijn atelier ben ik proefopstellingen aan het maken waarbij de ramen met tape zijn aangegeven. Ik streef er naar om schilderijen en panelen zo op de wand te positioneren dat ze samen met de ramen een dynamisch geheel vormen. Ik meet mij niet met het licht, maar het licht wordt onderdeel van de opstelling aan de wand. Zo componeer ik Westwand bestaande uit schilderijen, wandpanelen en 4 ramen.
De tentoonstelling o n l o o k i n g met Harrie Gerritz, Isolde Venrooy en Marena Seeling begint op 6 september en duurt t/m 4 oktober.
https://www.gallery-o-68.com/exposities/on-looking/
https://marenaseeling.nl/news/on-looking-art-gallery-o-68/

Delen
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten? Abonneer

Meer berichten