07 Binnenstebuiten

De overgang van een werkperiode in de beslotenheid van het atelier en het naar buiten treden met het werk is voor mij wel een ding. Na een half jaar gewerkt te hebben aan een reeks aquarellen viel dat mij dat weer op. Nu vergt het werken met waterverf wel de opperste concentratie, elke handeling blijft zichtbaar door het transparante karakter van de verf. Ik vond het heerlijk me te kunnen onderdompelen in deze water met pigment wereld.

Maar dan komt het moment dat de stap naar buiten gezet moet worden. Daarbij is het regelen van exposities, overleg, keuzes en sociale media van belang. De resultaten van het werken in de binnenwereld worden zo naar buiten gebracht, dit keer tijdens de tentoonstelling Hydrography VII, een groepstentoonstelling met waterverven bij galerie Agnes Raben.
Tegelijkertijd vond in Amsterdam Vouch plaats. Vouch is een nieuw kunstplatform waar kunstenaars en kunstliefhebbers/kopers elkaar in een bijzondere setting treffen. Vooral de voorbereidingen voor Vouch waren massief. Een nieuwe stichting en 24 kunstenaar werken samen. Tijdens de 2 dagen Vouch, 5 en 6 april voerde ik talloze gesprekken over mijn werk en dat van mijn collega’s. Het was intens en menigmaal, als er even een rustig moment was, dacht ik aan mijn atelier, hoe leeg en stil het daar nu was. Nu ben ik weer geland, maar het gezoem van al die mensen, zit nog in mijn hoofd.
Daarom maak ik om ruimte te krijgen voor nieuwe ideeën een terugtrekkende beweging naar binnen. Even geen grote evenementen maar wel het atelier klaarmaken voor een nieuwe werkperiode. En vooral de fiets pakken om een lege polder of de rivier op te zoeken ondertussen denkend over het thema WAT ZIE IK van mijn Artist Talk bij galerie O-68.
De lezer vraagt zich misschien af waarom ik niet fijn in mijn atelier blijf en al het gedoe met contacten aangaan en exposeren laat voor wat het is. Ik vind echter dat het werk gezien moet worden, dit is geen ijdelheid maar noodzaak.
Het is mijn bijdrage aan een wereld waar ieder zijn eigen beeld waarneemt en vaak ook voor waar aanneemt. Maar niets is, alles beweegt ook onze interpretatie van wat we zien.
https://www.vouch.nu/
http://www.galerieagnesraben.nl  https://www.gallery-o-68.com/nieuws

Delen
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten? Abonneer

Meer berichten