10 Een lege agenda

16 april 2020

Een lege agenda, wie had dat een paar maanden geleden gedacht. Ik was toen als gastcurator druk met de voorbereidingen van HOOGLICHT, een tentoonstelling bij het kunstplatform Omstand in Arnhem. De opening heeft nog plaatsgevonden, maar de tentoonstelling is voortijdig gesloten. HOOGLICHT leeft digitaal voort: https://www.omstand.nl/news/6777/ https://marenaseeling.nl/projects/hooglicht-2/

De tentoonstelling On looking bij art gallery O68 is verschoven en de tentoonstelling Boven de Bank bij Logman gallery is uitsluitend op afspraak te bezoeken. http://www.logman.gallery/

Hoe ga ik om met deze plotselinge ruimte? Ik had me voorgenomen deze zomer, nadat de exposities afgelopen waren, me te gaan richten op het ontwikkelen van nieuw werk. Daar ben ik nu dan ook volop mee bezig, alleen is deze periode nu naar voren geschoven. Er is dus een volle atelieragenda met voldoende ruimte voor het maken van nieuwe wandpanelen waarbij het onderzoek hoe de vorm van het paneel zich verhoudt met kwaststreek, textuur en kleur centraal staat. Dat is het voordeel van de lege agenda, de tijdsdruk is weg omdat er geen werk af moet zijn voor een volgende expositie en er is voldoende tijd om te experimenteren. Je zou denken, prima toch maar de ondertoon is anders. Een van de vragen die me bezighoudt, hoe gaan galeries en kunstinstellingen deze crisis doorstaan. Heb ik straks nog wel een podium om mijn werk te tonen?

Op dit moment leef ik in een kleine wereld, reis nauwelijks en verplaats me per fiets van huis naar atelier met als onderbreking een uurtje fietsen in de polder. De digitale wereld is daarom nu nog belangrijker, op Facebook, Instagram LinkedIn en het blog Hoog Licht doe ik verslag van mijn activiteiten. Maar uiteindelijk kunnen al de virtuele tentoonstellingen en inkijkjes in het atelier niet de ervaring bieden die je hebt, staande voor een schilderij en erdoor geraakt worden. Daarom hoop ik dat na deze crisis, de honger om een schilderij weer in het echt zien zo groot is, dat we met zijn allen naar de tentoonstellingen komen die on hold zijn gezet om te genieten van de kunstwerken die ons zoveel te bieden hebben. Zoveel dat we er geen afstand van willen doen en ze meenemen naar onze woonkamers waar we de afgelopen maanden zo veel vertoefd hebben. Ja, iets nieuws aan de muur dat is ieder gegund.

Delen
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten? Abonneer

Meer berichten